El bloc d'en Joan Herrera

Començo el bloc presentant-me: Sóc el Joan Herrera. Tinc 43 anys i visc al Poblenou, antic barri industrial de Barcelona. Vaig estudiar a l’escola Ton i Guida del barri de Roquetes. I després al Joan d'Austria, a la Verneda...

Demos


Estem en temps de crisi. I de patiment. I de grans debats. També estem en temps de debats petits. I en moments en que la política es perd en el fum, i cada cop que ho fa la ciutadania s’allunya d’allò que més en cal: la política.

Hem parlat en les darreres hores de la pretesa flexibilització dels objectius de dèficit. I de l’obertura de negociacions d’Artur Mas, obrint les portes al PSC. Hem parlat d’una reunió al palau de Pedralbes. I de quan exercirem el dret a decidir.

Però en canvi, el Parlament, un Parlament que va al ralentí i que es reuneix poc (només hem fet tres sessions de control amb el que portem de legislatura) aprova mocions que el govern no compleix. Democràcia és la transmissió de legitimitat als nostres representants. I aquests han dit (hem dit), mitjançant una moció, que volíem garantir projecte educatiu de l’escola El Castell del municipi de Tona i obrir la matrícula de P3 per al proper curs escolar, deixant sense efecte la proposta del Departament d'Ensenyament d’integració de l’escola El Castell a l’escola l’Era en el curs 2013-2014.

Però la moció s’aprova i en l’obertura del procés de pre-inscripcions el Govern fa que les famílies no puguin exercir el seu dret d'inscriure els seus fills en aquest centre pel proper curs 2013-14, amb el conseqüent sentiment d’impotència de les mares i pares afectats.

Un bon Govern és aquell que respecte el que li diu el Govern. I una bona societat és la que fa del menyspreu a les institucions democràtiques una batalla social. El que avui està en joc no és només una crisi de cavall, sinó la pròpia legitimitat de les institucions.

I la no obertura de les pre-inscripcions a l’escola del Castell és tot un símptoma. Quan la consellera Rigau no compleix amb un mandat parlamentari fa mal, molt mal a les institucions, fa mal, molt mal a la democràcia. I ho fa perquè hi ha pares i mares que es desesperen. La nostra responsabilitat; no normalitzar el que no és tolerable en democràcia. La responsabilitat de la Consellera és rectificar. La responsabilitat de la Presidenta del Parlament, vetllar pel compliment del que el Parlament aprova. Demos.

COMPARTIR

Joan Herrera

Tinc 44 anys i visc al Poblenou, antic barri industrial de Barcelona. Sóc d'esquerres, ecologista, diputat d'ICV-EUiA i Coordinador Nacional d'ICV. Advocat. Treballo per la llibertat i la igualtat des de la fraternitat...

  • Facebook
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment