El bloc d'en Joan Herrera

Començo el bloc presentant-me: Sóc el Joan Herrera. Tinc 43 anys i visc al Poblenou, antic barri industrial de Barcelona. Vaig estudiar a l’escola Ton i Guida del barri de Roquetes. I després al Joan d'Austria, a la Verneda...

Una vaga per la dignitat

El proper 29 de març s’ha convocat vaga general contra la reforma laboral de PP i CiU. La vaga general és l’expressió del rebuig envers una reforma laboral que suposa l’atac més greu que han patit els drets dels treballadors i treballadores des de l’arribada de la democràcia al nostre país. La reforma laboral no servirà per crear ocupació ni resoldre el problema principal que té avui l’Estat Espanyol, els gairebé 6 milions d’aturats i aturades, amb taxes d’atur que entre els i les joves arriben fins pràcticament el 50%.

És una reforma laboral que permet acomiadar més barat, que permet abaixar salaris de manera unilateral per part dels empresaris, que perjudica de manera molt greu a les dones ja que permet canviar les condicions de treball de nou de manera unilateral, i és una reforma laboral feta amb enganys i mentides allunyada totalment de les promeses del PP en campanya electoral, tot just fa poc més de 3 mesos. En definitiva és una reforma Patronal. Però aquesta vaga ha de ser també una vaga social. Ha de ser una mobilització social contra les retallades, contra les polítiques d’austeritat, contra els privilegis de la banca, una mobilització contra la resignació i la por que la dreta i els mercats agiten perquè la ciutadania accepti retallades de drets com si en realitat tinguéssim privilegis.

El 29 de març és per tant un dia per reclamar la dignitat de qui està patint més la crisi. Per dir que les propostes que ens fan no ens porten en lloc. Una vaga social on els aturats i aturades també siguin protagonistes, on els jubilats i jubilades que han vist com les seves pensions perden poder adquisitiu fruit de les mesures del govern també hi participin activament. Una vaga amb nous instruments d’activisme social per difondre la vaga on tots aquests col·lectius puguin implicar-se, amb mobilitzacions al carrer, vagues de consum, reduir el consum de llum i aigua, no utilitzar els caixers, on els i les estudiants deixin d’estudiar. Només si ens mobilitzem junts, amb un objectiu concret, aturar la reforma laboral i qüestionar les retalles, podem situar un contrapunt a la bogeria d’actuals de polítiques econòmiques que ens enfonsen encara més en el pou de la crisi. El 29M és el moment de dir prou.
COMPARTIR

Joan Herrera

Tinc 44 anys i visc al Poblenou, antic barri industrial de Barcelona. Sóc d'esquerres, ecologista, diputat d'ICV-EUiA i Coordinador Nacional d'ICV. Advocat. Treballo per la llibertat i la igualtat des de la fraternitat...

  • Facebook
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment