El bloc d'en Joan Herrera

Començo el bloc presentant-me: Sóc el Joan Herrera. Tinc 43 anys i visc al Poblenou, antic barri industrial de Barcelona. Vaig estudiar a l’escola Ton i Guida del barri de Roquetes. I després al Joan d'Austria, a la Verneda...

Parem els peus a l'estat d'Israel

En els darrers dies, mentre que a Catalunya i a Espanya estem de campanya, hem vist un altre episodi de violència d'Estat d'Israel contra Palestina. Més de 100 morts, la majoria innocents, a la franja de Gaza.

Davant d'aquesta situació hem d'exigir al govern espanyol a liderar un canvi d'actitud de la UE per posar fi a les relacions comercials amb Israel. L'Estat d'Israel vulnera sistemàticament totes les convencions internacionals i mentrestant la comunitat internacional s'ho mira des de la distància, la distància de la televisió. És inacceptable que la UE s'ho miri des d'una actitud displicent.

Aquesta tarda he estat a La Vanguardia, n he participat en el consell de redacció per triar la portada de demà dilluns. Precisament, la meva proposta ha estat incloure una foto d'un soldat israelià disparant a la població civil.
COMPARTIR

Joan Herrera

Tinc 44 anys i visc al Poblenou, antic barri industrial de Barcelona. Sóc d'esquerres, ecologista, diputat d'ICV-EUiA i Coordinador Nacional d'ICV. Advocat. Treballo per la llibertat i la igualtat des de la fraternitat...

  • Facebook
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comentarios:

Edu ha dit...

El que estan fent la comunitat internacional i la UE no només és inacceptable sino també inhumà.

Ja ho deia Gandhi: "El més atroç de les coses dolentes de la gent dolenta és el silenci de la gent bona".

Salut!

Jordi ha dit...

Fa molts de temps que s'està dient que és la població civil la que està pantint les conseqüències del Setge.
Ja ho van dir molts fa dos anys que la desconnexió de Gaza era una excusa i que en poc temps la situació seria insostenible per a la població i s'acabaria en una espiral de violència insostenible, tant en una guerra d'enfrontaments de les faccions palestines, com per l'abús i sobreabús de l'exèrcit de l'IPD Israelià.

Quina raó tenien; però a mi m'agradaria poder donar la raó a aquells que creuen que la UE, i el quartet internacional tenen ganes d'intervenir en la resolució del conflicte i fer complir les lleis internacional. Perquè eines en tenen, com han demostrat a altres zones del món... però intencions... ben poques.

Bon article Joan!

Jordi Merino

Anònim ha dit...

Les dades del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, que impulsa Fundacc sota la presidència del sociòleg Salvador Cardús posen de manifest que un 15%dels internautes catalans llegeix blocs. Pel que fa a dades referides al posicionament polític i Internet, dels votants o simpatitzants del PP (aquells que diuen que determinat partit "defensa els seus interessos") només un 40% s'havia connectat a Internet els últims 30 dies. Dels que se senten identificats amb el PSC i CiU, només un 44% havia entrat a Internet. Dels partidaris d'ERC, el 69% havia navegat per Internet. Aquesta xifra encara és superior en el cas dels partidaris d'ICV (73%) i de C's (76%).

Anònim ha dit...

També podries haver escollit la foto d'un terrorista de Hamás disparant un míssil contra la població israelina, també civil.

Anònim ha dit...

Felicitats Joan per a la teva campanya. Davant dels xecs regal i les mentides que presenten els principals candidats, sou vosaltres qui realment presenteu unes propostes intel·ligents, valentes i compromeses amb l'autèntic escenari social existent. En el meu blog (tallerdesomnis.blogspot.com) he penjat un article de suport a la vostra candidatura per tenir a Madrid unes esquerres compromeses i valentes i intel·ligents. Una vegada, després d'un concert d'Ismael Serrano, et vaig confesar a tu, Joan, que eres l'únic polític en el que creia, i després d'aquesta campanya ho torno a repetir!!

Salut, força i sort xl dia 9!!!

Rubèn Novoa i Arranz ha dit...

Joan: Matar jueus ja no sortirà mai més gratis. Aviam si us entra al cap.

Cordialment.

joan herrera ha dit...

És inacceptable matar a qualsevol persona, i crec que avui la política imperialista i de vulneració de drets humans l'està liderant l'Estat d'Israel. Seria bó que no continuéssim mirant cap a una altra banda.

Anònim ha dit...

Benvolgut Joan,

No puc evitar considerar poc acertat i un xic pueril el teu comentari sobre l'Estat d'Israel.

Com reaccionaries tu si t'estiguessin llençant cada dia cohets que maten la teva gent des de la franja de Ponent, des de l'Ebre o des del Rossello?

Pot ser que la resposta sigui desmesurada, pero no pots criminalitzar l'Estat d'Israel publicament i d'aquesta manera.

Tu defenses el mon lliure? Un homosexual palesti a d'anar a viure a Israel per viure en pau.
Defenses la igualtat? Una dona palestina a Israel pot anar a la universitat i tenir una bon feina.

No siguem simplistes ni juguem amb aquestes coses tan delicades. No prejutjem tan facil i rapidament. Pensa't-ho be.

Una abraçada,

Jaume Fernandez i Figueres

Ulises Rey ha dit...

Exactament a quin preu sortirà, rubèn novoa i arranz?

A la destrucció del poble palestí?